17-20 listopada: Próbna Matura z Operonem - odpowiedzi i rozwiązania zadań tego samego dnia. Zobacz →◆NOWOŚĆ: Generatory zadań CKE online - ponad 5600 zadań z matur i egzaminu ósmoklasisty. Wypróbuj za darmo →◆Zbiory zadań CKE 2027 z pełnymi rozwiązaniami - PDF od razu po opłaceniu. Zobacz zbiory →◆Darmowe planery nauki do matury i egzaminu ósmoklasisty. Pobierz PDF →◆Kup 2 zbiory - drugi 5% taniej, przy 3 kolejny -10%◆Zajęcia stacjonarnie we Wrocławiu (Miodowa 94 i Średzka 25) lub online na żywo◆17-20 listopada: Próbna Matura z Operonem - odpowiedzi i rozwiązania zadań tego samego dnia. Zobacz →◆NOWOŚĆ: Generatory zadań CKE online - ponad 5600 zadań z matur i egzaminu ósmoklasisty. Wypróbuj za darmo →◆Zbiory zadań CKE 2027 z pełnymi rozwiązaniami - PDF od razu po opłaceniu. Zobacz zbiory →◆Darmowe planery nauki do matury i egzaminu ósmoklasisty. Pobierz PDF →◆Kup 2 zbiory - drugi 5% taniej, przy 3 kolejny -10%◆Zajęcia stacjonarnie we Wrocławiu (Miodowa 94 i Średzka 25) lub online na żywo◆

Matura sierpień 2022 (termin poprawkowy): matematyka, poziom podstawowy

Arkusz CKE w PDF, zasady oceniania i komplet 35 zadań z arkusza CKE (matura sierpień 2022, formuła 2015) - 45 pkt do zdobycia, 26 zamkniętych i 9 otwartych. Każde zadanie ma treść, odpowiedź końcową i rozwiązanie krok po kroku. To arkusz z sierpniowego terminu poprawkowego - dla zdających, którzy w maju nie przekroczyli progu 30%.

35 zadań45 pkt170 minpróg zdania: 15 punktów (30%)

Zadania z odpowiedziami

Pełna treść każdego zadania i odpowiedź końcowa. Rozwiązanie krok po kroku jest na stronie zadania (przycisk pod zadaniem).

Zadanie 1. (0–1)liczby i potęgi

Liczba 8−40210\dfrac{8^{-40}}{2^{10}} jest równa

A.4−44^{-4}B.4−504^{-50}C.2−472^{-47}D.2−1302^{-130}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹD. 2−1302^{-130}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 2. (0–1)logarytmy

Liczba log⁡232−log⁡28\log_{2}32-\log_{2}8 jest równa

A.22B.1414C.1616D.2424
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹA. 22
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 3. (0–1)liczby i potęgi

Liczba (5−23)2\left(5-2\sqrt{3}\right)^{2} jest równa

A.25+4325+4\sqrt{3}B.25−4325-4\sqrt{3}C.37+20337+20\sqrt{3}D.37−20337-20\sqrt{3}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹD. 37−20337-20\sqrt{3}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 4. (0–1)procenty

Cenę xx (w złotych) pewnego towaru obniżono najpierw o 30%30\%, a następnie obniżono o 20%20\% w odniesieniu do ceny obowiązującej w danym momencie. Po obydwu tych obniżkach cena towaru jest równa

A.0,36⋅x0{,}36\cdot x złotych.B.0,44⋅x0{,}44\cdot x złotych.C.0,50⋅x0{,}50\cdot x złotych.D.0,56⋅x0{,}56\cdot x złotych.
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹD. 0,56⋅x0{,}56\cdot x złotych.
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 5. (0–1)równania i funkcje

Jednym z rozwiązań równania 5(x+1)−x2(x+1)=05\left(x+1\right)-x^{2}\left(x+1\right)=0 jest liczba

A.11B.(−1)(-1)C.55D.(−5)(-5)
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. (−1)\left(-1\right)
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 6. (0–1)równania i nierówności liniowe

Zbiorem wszystkich rozwiązań nierówności 8x−34>6x\dfrac{8x-3}{4}>6x jest przedział

A.(−∞, −34)\left(-\infty,\,-\dfrac{3}{4}\right)B.(−34, +∞)\left(-\dfrac{3}{4},\,+\infty\right)C.(−∞, −316)\left(-\infty,\,-\dfrac{3}{16}\right)D.(−316, +∞)\left(-\dfrac{3}{16},\,+\infty\right)
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. (−∞, −316)\left(-\infty,\,-\dfrac{3}{16}\right)
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 7. (0–1)równania i funkcje

Suma wszystkich rozwiązań równania (2x−1)(2x−2)(x+2)=0\left(2x-1\right)\left(2x-2\right)\left(x+2\right)=0 jest równa

A.(−72)\left(-\dfrac{7}{2}\right)B.(−12)\left(-\dfrac{1}{2}\right)C.12\dfrac{1}{2}D.11
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. (−12)\left(-\dfrac{1}{2}\right)
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 8. (0–1)wielomiany

Punkt A=(1, 2)A=\left(1,\,2\right) należy do wykresu funkcji ff, określonej wzorem f(x)=(m2−3)x3−m2+m+1f\left(x\right)=\left(m^{2}-3\right)x^{3}-m^{2}+m+1 dla każdej liczby rzeczywistej xx. Wtedy

A.m=−4m=-4B.m=−2m=-2C.m=0m=0D.m=4m=4
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹD. m=4m=4
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 9. (0–1)funkcja liniowa

Funkcja liniowa ff określona wzorem f(x)=(2m−5)x+22f\left(x\right)=\left(2m-5\right)x+22 jest rosnąca dla

A.m>25m>\dfrac{2}{5}B.m>2,5m>2{,}5C.m>0m>0D.m>2m>2
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. m>2,5m>2{,}5
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 10. (0–1)funkcja kwadratowa

Funkcja kwadratowa ff określona wzorem f(x)=x2+bx+cf\left(x\right)=x^{2}+bx+c osiąga dla x=2x=2 wartość najmniejszą równą 44. Wtedy

A.b=−4b=-4, c=8c=8B.b=4b=4, c=−8c=-8C.b=−4b=-4, c=−8c=-8D.b=4b=4, c=8c=8
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹA. b=−4b=-4, c=8c=8
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 11. (0–1)funkcja kwadratowa

Dana jest funkcja kwadratowa ff określona wzorem f(x)=−2(x−2)(x+1)f\left(x\right)=-2\left(x-2\right)\left(x+1\right). Funkcja ff jest rosnąca w zbiorze

A.(−∞, 12⟩\left(-\infty,\,\dfrac{1}{2}\right\rangleB.(−1, 2)\left(-1,\,2\right)C.(0, 52)\left(0,\,\dfrac{5}{2}\right)D.⟨52, +∞)\left\langle\dfrac{5}{2},\,+\infty\right)
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹA. (−∞, 12⟩\left(-\infty,\,\dfrac{1}{2}\right\rangle
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 12. (0–1)równania i funkcje

Na rysunku przedstawiono wykres funkcji ff określonej na zbiorze ⟨−2, 5)\left\langle-2,\,5\right).

Funkcja gg jest określona za pomocą funkcji ff następująco: g(x)=f(x−1)g\left(x\right)=f\left(x-1\right). Wykres funkcji gg można otrzymać poprzez odpowiednie przesunięcie wykresu funkcji ff. Dziedziną funkcji gg jest zbiór

A.⟨0, 2)\left\langle0,\,2\right)B.⟨−1, 6)\left\langle-1,\,6\right)C.⟨−3, 4)\left\langle-3,\,4\right)D.⟨1, 3)\left\langle1,\,3\right)
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. ⟨−1, 6)\left\langle-1,\,6\right)
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 13. (0–1)ciągi

Dane są ciągi an=3na_{n}=3n oraz bn=4n−2b_{n}=4n-2, określone dla każdej liczby naturalnej n≥1n\geq1. Liczba 1010
A. jest wyrazem ciągu (an)\left(a_{n}\right) i jest wyrazem ciągu (bn)\left(b_{n}\right).
B. jest wyrazem ciągu (an)\left(a_{n}\right) i nie jest wyrazem ciągu (bn)\left(b_{n}\right).
C. nie jest wyrazem ciągu (an)\left(a_{n}\right) i jest wyrazem ciągu (bn)\left(b_{n}\right).
D. nie jest wyrazem ciągu (an)\left(a_{n}\right) i nie jest wyrazem ciągu (bn)\left(b_{n}\right).

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC.
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 14. (0–1)ciągi

Dany jest ciąg geometryczny (an)\left(a_{n}\right), określony dla każdej liczby naturalnej n≥1n\geq1. Drugi wyraz tego ciągu oraz iloraz ciągu (an)\left(a_{n}\right) są równe 22. Suma pięciu początkowych kolejnych wyrazów tego ciągu jest równa

A.11B.1111C.2121D.3131
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹD. 3131
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 15. (0–1)procenty

W ciągu dwóch godzin trzy jednakowe maszyny produkują razem 12001200 guzików. Ile guzików wyprodukuje pięć takich maszyn w ciągu jednej godziny? Przyjmij, że maszyny pracują z taką samą, stałą wydajnością.

A.800800B.900900C.10001000D.15001500
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. 10001000
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 16. (0–1)trygonometria

Przyprostokątna ACAC trójkąta prostokątnego ABCABC ma długość 66, a przeciwprostokątna ABAB ma długość 353\sqrt{5}. Wtedy tangens kąta ostrego CABCAB tego trójkąta jest równy

A.55\dfrac{\sqrt{5}}{5}B.255\dfrac{2\sqrt{5}}{5}C.12\dfrac{1}{2}D.22
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. 12\dfrac{1}{2}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 17. (0–1)trygonometria

Nie istnieje kąt ostry α\alpha taki, że
A. sin⁡α=13\sin\alpha=\dfrac{1}{3} i cos⁡α=23\cos\alpha=\dfrac{2}{3} B. sin⁡α=513\sin\alpha=\dfrac{5}{13} i cos⁡α=1213\cos\alpha=\dfrac{12}{13}
C. sin⁡α=35\sin\alpha=\dfrac{3}{5} i cos⁡α=45\cos\alpha=\dfrac{4}{5} D. sin⁡α=915\sin\alpha=\dfrac{9}{15} i cos⁡α=1215\cos\alpha=\dfrac{12}{15}

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹA.
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 18. (0–1)planimetria
Wierzchołki AA, BB, CC czworokąta ABSCABSC leżą na okręgu o środku SS. Kąt ABSABS ma miarę 40∘40^{\circ} (zobacz rysunek), a przekątna BCBC jest dwusieczną tego kąta.
Miara kąta ASCASC jest równa
A.30∘30^{\circ}B.40∘40^{\circ}C.50∘50^{\circ}D.60∘60^{\circ}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. 40∘40^{\circ}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 19. (0–1)planimetria
Punkty AA oraz BB leżą na okręgu o środku SS. Kąt środkowy ASBASB ma miarę 100∘100^{\circ}. Prosta ll jest styczna do tego okręgu w punkcie AA i tworzy z cięciwą ABAB okręgu kąt o mierze α\alpha (zobacz rysunek). Wtedy
A.α=40∘\alpha=40^{\circ}B.α=45∘\alpha=45^{\circ}C.α=50∘\alpha=50^{\circ}D.α=60∘\alpha=60^{\circ}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. α=50∘\alpha=50^{\circ}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 20. (0–1)planimetria

Pole prostokąta jest równe 1616, a przekątne tego prostokąta przecinają się pod kątem ostrym α\alpha, takim, że sin⁡α=0,2\sin\alpha=0{,}2. Długość przekątnej tego prostokąta jest równa

A.454\sqrt{5}B.4104\sqrt{10}C.8080D.160160
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. 4104\sqrt{10}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 21. (0–1)funkcja liniowa

Proste o równaniach y=23x−3y=\dfrac{2}{3}x-3 oraz y=(2m−1)x+1y=\left(2m-1\right)x+1 są prostopadłe, gdy

A.m=−54m=-\dfrac{5}{4}B.m=−14m=-\dfrac{1}{4}C.m=56m=\dfrac{5}{6}D.m=54m=\dfrac{5}{4}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. m=−14m=-\dfrac{1}{4}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 22. (0–1)geometria analityczna

Punkty A=(1, −3)A=\left(1,\,-3\right) oraz C=(−2, 4)C=\left(-2,\,4\right) są końcami przekątnej ACAC rombu ABCDABCD. Środek przekątnej BDBD tego rombu ma współrzędne

A.(−12, 12)\left(-\dfrac{1}{2},\,\dfrac{1}{2}\right)B.(12, −32)\left(\dfrac{1}{2},\,-\dfrac{3}{2}\right)C.(−1, 2)\left(-1,\,2\right)D.(−1, 1)\left(-1,\,1\right)
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹA. (−12, 12)\left(-\dfrac{1}{2},\,\dfrac{1}{2}\right)
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 23. (0–1)geometria analityczna

Punkty A=(−6, 5)A=\left(-6,\,5\right), B=(5, 7)B=\left(5,\,7\right), C=(10, −3)C=\left(10,\,-3\right) są wierzchołkami równoległoboku ABCDABCD. Długość przekątnej BDBD tego równoległoboku jest równa

A.353\sqrt{5}B.454\sqrt{5}C.656\sqrt{5}D.858\sqrt{5}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. 656\sqrt{5}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 24. (0–1)geometria analityczna

Obrazem prostej o równaniu y=2x+5y=2x+5 w symetrii osiowej względem osi OxOx jest prosta o równaniu

A.y=2x−5y=2x-5B.y=−2x−5y=-2x-5C.y=−2x+5y=-2x+5D.y=2x+5y=2x+5
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹB. y=−2x−5y=-2x-5
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 25. (0–1)stereometria

W graniastosłupie prawidłowym stosunek liczby wszystkich krawędzi do liczby wszystkich ścian jest równy 7:37:3. Podstawą tego graniastosłupa jest

A.trójkąt.B.pięciokąt.C.siedmiokąt.D.ośmiokąt.
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. siedmiokąt.
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 26. (0–1)statystyka

Średnia arytmetyczna zestawu liczb aa, bb, cc, dd jest równa 2020. Wtedy średnia arytmetyczna zestawu liczb a−10a-10, b+30b+30, cc, dd jest równa

A.1010B.2020C.2525D.3030
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. 2525
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 27. (0–1)kombinatoryka

Wszystkich trzycyfrowych liczb naturalnych większych od 300300 o wszystkich cyfrach parzystych jest

A.6⋅10⋅106\cdot10\cdot10B.3⋅10⋅103\cdot10\cdot10C.6⋅5⋅56\cdot5\cdot5D.3⋅5⋅53\cdot5\cdot5
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹD. 3⋅5⋅53\cdot5\cdot5
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 28. (0–1)prawdopodobieństwo

Doświadczenie losowe polega na dwukrotnym rzucie symetryczną sześcienną kostką do gry, która na każdej ściance ma inną liczbę oczek -- od jednego do sześciu. Niech pp oznacza prawdopodobieństwo otrzymania w drugim rzucie liczby oczek podzielnej przez 33. Wtedy

A.p=118p=\dfrac{1}{18}B.p=16p=\dfrac{1}{6}C.p=13p=\dfrac{1}{3}D.p=23p=\dfrac{2}{3}
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹC. p=13p=\dfrac{1}{3}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 29. (0–2)funkcja kwadratowa

Rozwiąż nierówność 3x2−8x≥33x^{2}-8x\geq3

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹx∈(−∞, −13⟩∪⟨3, +∞)x\in\left(-\infty,\,-\dfrac{1}{3}\right\rangle\cup\left\langle3,\,+\infty\right)
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 30. (0–2)ciągi

Trójwyrazowy ciąg (x, y−4, y)\left(x,\,y-4,\,y\right) jest arytmetyczny. Suma wszystkich wyrazów tego ciągu jest równa 66. Oblicz wszystkie wyrazy tego ciągu.

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹSzukany ciąg to (−2, 2, 6)\left(-2,\,2,\,6\right).
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 31. (0–2)dowód algebraiczny

Wykaż, że dla każdej liczby rzeczywistej aa różnej od 00 i każdej liczby rzeczywistej bb różnej od 00 spełniona jest nierówność 2a2−4ab+5b2>02a^{2}-4ab+5b^{2}>0

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹPrzekształcenie 2a2−4ab+5b2=2(a−b)2+3b2>02a^{2}-4ab+5b^{2}=2\left(a-b\right)^{2}+3b^{2}>0 kończy dowód.
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 32. (0–2)równania i funkcje

Rozwiąż równanie 4x+2=x−1\frac{4}{x+2}=x-1

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹx=−3x=-3 lub x=2x=2
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 33. (0–2)planimetria
Dany jest trójkąt równoboczny ABCABC o boku długości 2424. Punkt EE leży na boku ABAB, a punkt FF -- na boku BCBC tego trójkąta. Odcinek EFEF jest równoległy do boku ACAC i przechodzi przez środek SS wysokości CDCD trójkąta ABCABC (zobacz rysunek).
Oblicz długość odcinka EFEF.
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹ∣EF∣=18|EF|=18
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 34. (0–2)prawdopodobieństwo

Ze zbioru pięciu liczb {−5, −4, 1, 2, 3}\left\{-5,\,-4,\,1,\,2,\,3\right\} losujemy kolejno ze zwracaniem dwa razy po jednej liczbie. Zdarzenie AA polega na wylosowaniu dwóch liczb, których iloczyn jest ujemny.
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia AA.

✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹP(A)=1225P\left(A\right)=\dfrac{12}{25}
Rozwiązanie krok po kroku →
Zadanie 35. (0–5)stereometria
Dany jest graniastosłup prosty ABCDEFGHABCDEFGH, którego podstawą jest prostokąt ABCDABCD. W tym graniastosłupie ∣BD∣=15|BD|=15, a ponadto ∣CD∣=3+∣BC∣|CD|=3+|BC| oraz ∣∢CDG∣=60∘|\sphericalangle CDG|=60^{\circ} (zobacz rysunek).
Oblicz objętość i pole powierzchni bocznej tego graniastosłupa.
✓Pokaż odpowiedźUkryj odpowiedź
ODPOWIEDŹV=12963V=1296\sqrt{3}, Pb=5043P_{b}=504\sqrt{3}
Rozwiązanie krok po kroku →

Co było w tym arkuszu

Działy według liczby punktów w arkuszu. Jeśli któryś z nich sprawia Ci trudność, kliknij i przerób zadania z tego działu ze wszystkich sesji.

Przećwicz podobne zadania w generatorzeLosuj zadania ze wszystkich działów, sprawdzaj odpowiedzi i wracaj do pomyłek w teczce błędów. Z darmowym kontem masz 8 losowań na 3 dni.
Otwórz generator →

Wolisz uczyć się z PDF-a? Zbiór zadań maturalnych z matematyki 2027 (PDF, 1690 zadań) zbiera wszystkie zadania CKE z rozwiązaniami w jednym pliku, podzielone działami.

Pytania o ten arkusz

Gdzie pobrać arkusz matura sierpień 2022 w PDF?

Arkusz i zasady oceniania CKE są do pobrania wyżej na tej stronie (przyciski PDF). To oryginalne pliki Centralnej Komisji Egzaminacyjnej - materiał urzędowy, udostępniony publicznie po egzaminie.

Czy odpowiedzi są zgodne z kluczem CKE?

Tak. Odpowiedzi końcowe są zgodne z zasadami oceniania CKE (plik do pobrania wyżej), a rozwiązania krok po kroku przygotował zespół nauczycieli Korepetytujemy.pl tak, żeby pokazać drogę do wyniku, nie tylko samą literę.

Ile punktów trzeba, żeby zdać maturę z matematyki?

Na poziomie podstawowym trzeba zdobyć co najmniej 30% punktów. Ten arkusz (formuła 2015) miał 50 punktów do zdobycia i 170 minut na rozwiązanie; na maturze 2027 (formuła 2023) jest to 15 punktów (30%) z 46 możliwych i 180 minut.

Arkusz egzaminacyjny opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną i udostępniony publicznie na cke.gov.pl. Materiał urzędowy w rozumieniu art. 4 pkt 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych; teksty, grafiki i nagrania zawarte w arkuszu mogą być chronione na rzecz ich autorów i są przytaczane wyłącznie w kształcie nadanym przez CKE. Rozwiązania i komentarze: Korepetytujemy.pl.

Potwierdź płatność BLIK

Zatwierdź transakcję w aplikacji swojego banku. Czekamy na potwierdzenie...

Twój koszyk

Przejdź do koszyka
Bezpieczne płatności
BLIKVisaMastercardGoogle PayApple PayPowered by Stripe
Rabaty wieloprzedmiotowe naliczają się automatycznie.